Spåntagende bearbejdning

Spåntagning er en mekaniske bearbejdningsprocesser som anvendes til, at fremstille emner ved at fjerne materiale med skærende værktøjer – Spån for spån.
Med andre ord: emner bearbejdes ved at materiale/spånner skæres/skrælles af.

Der kan anvendes flere processer ved spåntagende bearbejdning – alt efter materiale og emne.

Spåntagende bearbejdning er kerneforretningen i MB Cutting og her er vi specialiseret i processerne: CNC drejning, manuel drejning, CNC fræsning, boring og CNC savning – primært i materialer, der hører under kategorierne: diverse ståltyper samt hårde og bløde metaller og plast – det er derfor inden for disse bearbejdningsprocesser og materialekategorier vi som underleverandør tilbyder at fremstille og levere emner.

 

CNC-styret bearbejdning

CNC-bearbejdning giver mange fordele i forhold til manuel bearbejdning: Det går betydeligt hurtigere, gentagelsesnøjagtigheden er meget stor og visse geometrier som kurver, radier, elipser etc kan kun ske rationelt og præcist i en CNC maskine, hvor akserne kan bevæges simultant.

 

CNC Drejning

 

Manuel Drejning

Manuel drejning er især ideel til ukompliceret bearbejdning af ét enkelt emne, eller serier på få styk.

Til disse opgaver har vi vores manuel drejebænk, Victor Drejebænk.

 

CNC Fræsning

 

Boring som spåntagende bearbejdningsmetode

Boring er en ofte anvendt process ved spåntagende bearbejdning af emner – her benyttes boreprocessen som bearbejdningsmetode til fremstilling af cylindriske huller.
Boring kan udføres fra såvel en drejebænk som fra en fræser.
 

Værktøjer til boring

Som udgangspunkt foretages boring med et bor som værktøj – her er det mest almindelige bor et spiralbor (sneglebor) – udtrykket “boring” anvendes dog tillige om fremstilling af huller med andre værktøjer, som for eksempel drejestål.
 

Nøjagtigheder ved boring

De mål- og formnøjagtigheder, der kan opnås ved boring afhænger af emnets egenskaber og form, af boremaskinens nøjagtighed samt af borets beskaffenhed.

 

CNC Savning

MB Cutting tilbyder produktionssavning fra vores CNC Sav, MEP SHARK 320 AX.
– Denne sav muliggør CNC savning inden for:

  • Max savebredde: 320 mm.
  • Max savehøjde: 200 mm.